Kanaaljournaal Luka 25 jaar

Dit jaar viert de Luka 25-jarige jubileum van het Kanaaljournaal met een speciale jubileumeditie. Het Kanaaljournaal is een halfjaarlijkse nieuwsbrief en in mei 1992, inmiddels 25 jaar geleden, voor het eerst verschenen. In dat kader heeft de Luka de speciale editie 25 jaar Kanaaljournaal uitgebracht.

Extra jubileumeditie

De toenmalige PR-commissie van de Luka kreeg in 1992 de opdracht van het bestuur om een halfjaarlijkse nieuwsbrief te ontwikkelen. Doel: alle betrokkenen in de luchtkanalenbranche, en dan met name de installateurs en adviseurs, te informeren over het belangrijkste branche- en Lukanieuws. Daarbij stond de hoofddoelstelling van de Luka aan de basis: kwaliteitsverhoging van de luchtkanaalsystemen. Het toenmalige bestuur wilde de naamsbekendheid van de Luka te vergroten en de luchtkanalenbranche in Nederland informeren over haar activiteiten. “En met recht”, vertelt Erik Barth, de nieuwe voorzitter van de Luka PR-commissie. ”In de 45 jaar dat de Luka bestaat, heeft deze relatief kleine branchevereniging heel veel bereikt. Onder meer het Kwaliteitshandboek Luchtkanalen van de Luka, dat in ruim 40 jaar tijd is uitgegroeid tot hét standaardwerk voor kwaliteitsnormen in de Nederlandse kanalenbranche. Tot en met het verhogen van de luchtdichtheidsnorm naar Klasse C per 1 januari 2014, waarmee opnieuw een belangrijke mijlpaal voor de Luka en de Nederlandse kanalenbranche werd bereikt”.

De Groot Luchtkanalen is al jaren lid van de Luka. Wilt u meer lezen over wat de Luka doet. Kijk op uitleg op onze Luka pagina.

Nieuwe website online!

De afgelopen tijd is er intern hard gewerkt om de website te vernieuwen. Een nieuwe frisse uitstraling. We hopen u met deze vernieuwde website nog beter van dienst te kunnen zijn. Mocht u nog iets missen op onze website, laat het ons weten. Alle tips zijn welkom.

Het bestelproces van de webshop is onveranderd gebleven. U kunt al uw ronde en rechthoekige luchtkanalen ook via onze webshop bestellen.

Overname De Groot Luchtkanalen

Per 3 juli 2015 heeft de heer Kees Aben De Groot Luchtkanalen B.V. overgenomen. Wim en Hinke de Groot hebben nog een geruime tijd meegewerkt in het bedrijf om alles goed over te dragen. Op 9 september 2016 hebben zij definitief afscheid genomen van het bedrijf.

Ron Zwagerman is sindsdien als directeur verantwoordelijk voor de operationele zaken binnen De Groot Luchtkanalen.

Voor u als leverancier, klant, of partner brengt deze bedrijfsovername geen merkbare veranderingen met zich mee. De normen en waarden blijven zoals ze al sinds 1935 zijn: een vertrouwd adres om zaken mee te doen.